Paus…vi tar en paus…

Han viskar fram det via en raspig linje från andra sidan jorden;

“Jag orkar inte just nu. Jag orkar inte ta hand om dig för att du inte mår bra. Du måste lösa dina problem själv. Jag orkar inte. Vi tar en paus. Vi hörs inte på ett tag.”

Linjen blir tyst. Allt blir tyst. Syret tar slut. 

Hon hör bara på tomheten. Hör bara ensamheten. Den kompakta ensamheten som är allt som finns kvar efter att displayen på telefonen där han nyss var slocknat.

En paus.

En Paus från vad? En paus från henne? Men hur tar man en paus från någon som inte finns? Hur kan han inte förstå att hon mår dåligt på grund av honom? Att han ger hennes ångest? Att en paus hjälper honom så länge han vill. Men att den bara får henne att må ännu sämre.

Hon smälter ihop där hon står. Benen bara viker sig. Eller de försvinner bara under henne. Det är som att marken inte finns längre. Som att någon drog utan marken hon stod på där i korsningen mellan Vasagatan och Kungsgatan.

Displayen på telefonen spricker när den slår i marken. Hennes enda tanke är:

“Hur ska jag nu kunna se om han sms:ar?”

Hon vet inte hur länge hon sitter där på marken i korsningen Sveavägen och Kungsgatan. Hon vet inte hur hon kommer hem. Hon vet inte hur hon lyckas somna. Hon vet bara att hon vaknar nästa morgon med ett sönderrispat hjärta och en ansikte blött av tårar.

Hon hör inte av honom på två veckor. Det är som att han gått upp i rök. Han blockar henne på sociala medier. Han kollar inte en enda gång hur hon mår. Om hon lever.

När han väl hör av sig välkomnar hon honom med öppna armar och lovar att vara mer positiv. Att inte lägga så mycket av sin ångest på honom. För hon vill ju bara att han ska vara glad.

Hennes hjärta har aldrig varit så tomt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s