Fina,vackra, lysande blå ögon

Det har gått 118 dagar.  Hon har träffat 5 nya sen hon lämnade honom. Hon har träffat en som gjort henne knäsvag. Därför befinner hon sig nu i en främmande stad som hon rest till på en vit lögn. Tillsammans med en av de dåliga rådgivarna besöker hon en vän som egentligen inte finns, eller vännen är egentligen inte hennes.

Hon har rest dit för att hon måste träffa honom igen.

Hon sitter på en restaurang, en italiensk kvarterskrog. Mitt emot henne sitter han, en av de vackraste män hon någonsin träffat. Han har klara, fina, vackra och lysande ögon. Blå ögon som gör henne knäsvag, svamlande… och lycklig. Hon har åkt till honom för hon var tvungen få veta vem han är. Han som totalt lyckats få henne ur balans.

Borden har rutiga dukar och levande ljus. Hon slås av hur härligt det är att hon får vara där med honom. Hon känner att det är början på något fint. Något att vara stolt över. Något som kan få leva i ljuset. Något som kan få leva på dagen.

De pratar om hur det var att vara 14 år gammal och känna att man inte passar in. Om det viktiga i livet. De pratar om hösten och de pratar om livet så som det är och som det varit. Det är ärligt och innerligt. Det finns inget raljerande, inga mobiltelefoner och inga flackande blickar. Det finns bara ett fint, äkta samtal.

Hon kan inte sluta titta på honom. Hon slås gång på gång av hur vacker han är och hon inser att han förmodligen inte har en aning om det utan att han inuti fortfarande är den lilla 14-åriga pojken som vuxit för mycket under sommaren och nu är längst i klassen.

Plötsligt böjer han sig fram och kysser henne…

Det är egentligen bara en kyss. Men för henne är det så mycket mer. Det är slutet på allt samtidigt som det är början på resten. Hon vet plötsligt att det finns andra. Hon vet att hon fortfarande har det bästa framför sig. Det är i det ögonblicket hon vet att hon kommer att bli kär igen.

Hon drar långsamt sina fingrar över hans nacke, precis där håret slutar och nacken börjar. Hon drar in hans lukt. En ny lukt som bär på en ny historia.

Hon ser honom i ögonen och ler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s